info.jpg

Hei!

Olen 26-vuotias opiskelija Espoosta ja teen neulahuovuttamalla luonnollisen kokoisia lintupatsaita. Aloitin huovuttamisen syksyllä 2015 nähtyäni ensimmäisen kerran kuvia huovutetuista eläimistä, jotka olivat niin hienoja että halusin kokeilla huovuttamista itsekin. Opettelin neulahuovuttamaan netistä löytyvien videoiden ja ohjeiden avulla. Neulahuovuttaminen itsessään on tekniikkana hyvin yksinkertainen, mutta aidonnäköisten eläinten tekeminen vaatii paljon aikaa.

Työni eivät toistaiseksi ole myytävänä, mutta osa niistä tulee myyntiin näyttelyiden jälkeen. Teen kuitenkin huovutustöitä mielelläni myös tilauksesta.

- Filippa Loikkanen


Tilaustyöt

Teen huovutettuja lintuja ja hyönteisiä myös tilauksesta! Lisää tilaustöistä tällä sivulla.


Näyttelyt

8.10.-1.12.2019 Luontotalo Arkki, Pori

Menneet

11.6.-11.8.2019 Galleria Vanha Savu, Merikarvia

15.4.-7.6.2019 Luontokeskus Haltia, Espoo

28.8.-31.10.2018 Luontokeskus Haltia, Espoo


Apurahat

2017 Uudenmaan kulttuurirahasto: 4kk apuraha taiteelliseen työskentelyyn


Mediassa

SKR:n blogi: Villasiivet - huovuttamalla huikeita lintupatsaita

Linnut-lehti 3/18: Lintutaidetta villasta


Neulahuovuttamisesta

Neulahuovuttaminen on ilman vettä tapahtuvaa huovuttamista, jossa villaa pistellään hakasia sisältävällä huovutusneulalla. Tökittäessä villa tiivistyy ja sen muotoa pystyy näin muokkaamaan. Huovuttamiseen ei siis tarvita periaatteessa muuta kuin villaa, huovutusneuloja ja mahdollisesti myös huovutusalusta; eläinten tekemisessä käytän kuitenkin villan lisäksi monia muitakin materiaaleja, kuten rautalankaa ja polymeerisavea. Huovutustyön tekemisessä voi kestää hyvinkin kauan riippuen työn koosta ja yksityiskohtaisuudesta.

Eläinpatsaiden huovuttaminen on nykyään varsin suosittua, ja niistä voi hakea netistä lisää tietoa ja kuvia esimerkiksi hakusanalla 'needle felted animals'.

Mitä huovutettujen lintujen sisällä on?

  • Linnut on tehty käytännössä lähes kokonaan villasta. Lintujen sisus on suomalaista lampaanvillaa, päällinen värityksineen merinovillaa. Lintujen sisällä on myös rautalangasta tehty yksinkertainen kehikko. Hyvin suurissa töissä on sisällä kanaverkosta tehty kehikko, joka on sisältä ontto.

Kuinka kauan linnun tekemiseen menee?

  • Pienen linnun tekemiseen menee vähintään 2-3 päivää, suuremmissa reilusti enemmän.