info.jpg

Hei!

Olen 25-vuotias opiskelija Espoosta ja teen eläinaiheisia käsitöitä, joista julkaisen kuvia näillä sivuilla. Kaikki työt on tehty neulahuovuttamalla villasta, mutta niissä on myös muista materiaaleista olevia osia. Pyrin tekemään linnut suurin piirtein luonnollisessa koossa.

Aloitin huovuttamisen syksyllä 2015. Viimeaikaista työskentelyäni on siivittänyt apuraha, jonka sain Uudenmaan kulttuurirahastolta keväällä 2017.

Työni eivät toistaiseksi ole myytävänä, mutta osa niistä tulee myyntiin näyttelyiden jälkeen.

Kiitos kun kävit sivuillani! :)

- Filippa Loikkanen


Tilaustyöt

Teen huovutettuja lintuja ja hyönteisiä myös tilauksesta! Lisää tilaustöistä tällä sivulla.


Näyttelyt

11.6.-11.8.2019 Galleria Vanha Savu, Merikarvia

Tulevat

8.10.-1.12.2019 Luontotalo Arkki, Pori

Menneet

15.4.-7.6.2019 Luontokeskus Haltia, Espoo

28.8.-31.10.2018 Villasiivet-näyttely Luontokeskus Haltiassa


Neulahuovuttamisesta

Neulahuovuttaminen on ilman vettä tapahtuvaa huovuttamista, jossa villaa pistellään hakasia sisältävällä huovutusneulalla. Tökittäessä villa tiivistyy ja sen muotoa pystyy näin muokkaamaan. Huovuttamiseen ei siis tarvita periaatteessa muuta kuin villaa, huovutusneuloja ja mahdollisesti myös huovutusalusta; eläinten tekemisessä käytän kuitenkin villan lisäksi monia muitakin materiaaleja ja välineitä, kuten rautalankaa ja polymeerisavea. Huovutustyön tekemisessä voi kestää hyvinkin kauan riippuen työn koosta ja yksityiskohtaisuudesta.

Eläinpatsaiden huovuttaminen on nykyään varsin suosittua, ja niistä voi hakea netistä lisää tietoa ja kuvia esimerkiksi hakusanalla 'needle felted animals'.

Mitä huovutettujen lintujen sisällä on?

  • Linnut on tehty käytännössä lähes kokonaan villasta. Lintujen sisus on suomalaista lampaanvillaa, päällinen värityksineen merinovillaa. Lintujen sisällä on myös rautalangasta tehty yksinkertainen kehikko. Hyvin suurissa töissä on sisällä kanaverkosta tehty kehikko, joka on sisältä ontto.

Kuinka kauan linnun tekemiseen menee?

  • Pienen linnun tekemiseen menee vähintään 2-3 päivää, suuremmissa reilusti enemmän.